verloop

Core Energetica: Voor Wie ?

Wat kan je er nou mee, met Core Energetisch werken?

- Word je er beter van als je depressief bent?
- Leer je beter omgaan met je woedeaanvallen ?
- Genees je van je paniek aanvallen ?
- Kom je ermee van je burn-out af?
- Leer je gemakkelijker met mensen om je heen om te gaan?
- Helpt het je bij persoonlijke en profesionele veranderingen ?
- Wordt je spiritueel bewuster ?

Heel simpel is die vraag niet te beantwoorden. Ook de Core Energetisch (lichaamsgeoriënteerde) therapeut geeft net zo min als de klassieke psychotherapeut garanties dat je met zijn aanpak van al je problemen af kunt komen.

Maar wel is het met lichaamswerk mogelijk om heel wat meer van jezelf te weten te komen. Lichaamswerk is er bij uitstek op gericht, met veel aandacht naar jezelf te leren luisteren. Dan kun je er bijvoorbeeld achter komen op wat voor momenten je je somber of depressief voelt en wat er dan precies gebeurt in je lichaam, je gevoel en je gedachten. Misschien is daar dan wel een patroon in te ontdekken, dat met een beetje goede wil doorbroken kan worden. Je leert ontdekken hoe het komt dat je telkens zoveel hooi op je vork neemt dat burn-out haast onvermijdelijk het gevolg is. Of je gaat merken wat precies de omstandigheden zijn die het zo moeilijk voor je maken contact met andere mensen te onderhouden.

Lichaamswerk kan er in elk geval toe bijdragen dat allerlei blokkades in de adem en de energiestroom, maar ook emotionele en mentale blokkades “ zachter kunnen worden en uiteindelijk worden opgeruimd. De pantsering in het lichaam vermindert, waardoor er meer energie en levenslust gaat stromen. Je wordt meer gegrond, zodat je minder snel omvalt als er iets vervelends gebeurt. Je zelfvertrouwen en ook de liefde voor jezelf kan toenemen. En je leert ook meer je grenzen ervaren en bewaken.

Lichaamswerk - je zou eigenlijk van lichaam-en-geestwerk moeten spreken - is dus het perfecte groeimiddel voor mensen die nieuwsgierig zijn en die zichzelf graag een stukje verder willen ontwikkelen. Maar ook voor hen die nu eindelijk wel eens afwillen van die stemmingsproblemen, angsten of andere klachten waar ze al zo lang mee rondlopen.